Voldoet uw bedrijf aan de AVG privacywet?

​Een tijdje geleden verscheen er een blog over de verplichte vermelding bij cameratoezicht. Deze verplichte vermelding heeft alles te maken met de AVG privacywet. Veel bedrijven denken te voldoen aan de strenge eisen van deze wet, klopt dit eigenlijk wel?

Papieren data

​Het komt vaak voor dat bedrijven zich vooral focussen op de digitale data, terwijl er vaak problemen ontstaan met de uitgeprinte papieren data. Papieren persoonsgegevens dienen zorgvuldig opgeslagen te worden en zodra deze gegevens niet meer nodig zijn dienen deze ook direct vernietigd te worden. 

Bij het vernietigen van deze papieren persoonsgegevens gaat het vaak mis, veel bedrijven maken nog gebruik van de zogenaamde 'stripcut' papiervernietigers. Deze papiervernietigers snijden een A4 vel in rechte stroken, waardoor met de huidige technieken de desbetreffende informatie eenvoudig te achterhalen is. Deze manier van vernietigen voldoet niet aan het veiligheidsniveau dat wordt voorgeschreven door de AVG. 

Om te kunnen voldoen aan het veiligheidsniveau is een papierversnipperaar met tenminste veiligheidsniveau P3 geen overbodige luxe. Deze papierversnipperaars versnipperen het papier in tenminste 200 snippertjes, waardoor informatie niet meer te achterhalen is. Voor bedrijven die werken met zeer vertrouwelijke informatie wordt veiligheidsniveau P5 aangeraden, bij dit niveau wordt een A4 in meer dan 2.000 snippers gesneden. 

DBKC

Bij DBKC ICT & Kantoor kunt u altijd terecht met uw vragen, ook over de AVG. In onze showroom staan diverse papiervernietigers met verschillende veiligheidsniveaus. Afhankelijk van uw bedrijfsvoering kunnen wij u adviseren welk veiligheidsniveau uw bedrijf nodig heeft. 

In onze showroom kunt u diverse soorten papiervernietigers bekijken, zo ook de bovenstaande Dahle ShredMatic. Deze papiervernietiger is mooi compact, waardoor deze vernietiger gemakkelijk onder een bureau past. Verder heeft deze papiervernietiger een automatische functie, waardoor er 80 blaadjes automatisch kunnen worden vernietigd. De papiervernietiger heeft veiligheidsniveau P-4, waardoor deze papiervernietiger voldoet aan de veiligheidseisen van de AVG privacywet.

Bedrijven onderschatten cybercrime!
Verplichte vermelding cameratoezicht

“Ik heb veel persoonlijk contact met de jongens van DBKC. Ze geven advies, leveren spullen en controleren de server. Wij zijn enorm tevreden over ze.”

Marco Buitenhuis
Systeembeheerder Kwekerij Wouters
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy