Verplichte vermelding cameratoezicht

Cameratoezicht is een van de meest effectieve manieren om uw huis of bedrijf te beveiligen. Camerabeelden worden vaak gebruikt als bewijs tegen criminelen die het op uw spullen voorzien hebben. Niet alleen de camerabeelden zijn nuttig, ook de aanwezigheid van een camera schrikt criminelen af, waardoor de kans op inbraak al daalt. Bij het plaatsen van beveiligingscamera's heeft u echter met regels en voorwaarden te maken.

Algemene verordening gegevensbescherming

Als een beveiligingscamera gericht is op de openbare weg of op eigendommen van anderen, dan valt dit onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG stelt een aantal voorwaarden aan het plaatsen van beveiligingscamera's, één van deze voorwaarden is de informatieplicht.

Informatieplicht

Ten eerste is het van belang dat bezoekers worden geïnformeerd over het cameratoezicht doormiddel van een informatiebordje bij (bijvoorbeeld) de ingang van uw bedrijf. Dit is de makkelijkste manier om te voldoen aan de informatieplicht.

Ten tweede is het van belang dat werknemers worden geïnformeerd over het cameratoezicht. Aan deze plicht kan worden voldaan door in uw privacy beleid of personeelshandboek te vermelden dat er camerabewaking aanwezig is. Het is verstandig om werknemers ook te laten tekenen dat zij deze informatie hebben ontvangen, zo is er bewijs dat de werknemers deze informatie ook daadwerkelijk hebben ontvangen. 

DBKC 

DBKC plaatst ook beveiligingscamera's en is op de hoogte van de regelgeving die in deze blog behandeld is. Wanneer u DBKC benadert voor plaatsing van beveiligingscamera's wordt u op de hoogte gesteld van de regelgeving op het gebied van cameratoezicht. Ook heeft DBKC haar eigen informatiebordjes, deze worden alleen geplaatst met uw uitdrukkelijke toestemming.

Voldoet uw bedrijf aan de AVG privacywet?
Surface pro 6: ‘Ultralicht en veelzijdig’’

“DBKC heeft altijd meer dan je verwacht. Ze doen alles. Jammer dat veel mensen dat eigenlijk niet weten.”

Marinus ten Napel
Systeembeheerder GBU media
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy